WA- verzekering afsluiten. Wat is het en waar kan ik het afsluiten?

Een WA- autoverzekering is een verzekering, waarmee je jezelf kunt verzekeren tegen schade die je met je auto aanricht aan andere mensen en hun bezittingen. Als autobezitter in Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto met minimaal een WA- dekking te verzekeren. Het is dus van belang dat je een autoverzekering afsluit, voordat je met je auto de weg op wilt gaan. Heb je schade aan je eigen auto? Dan worden de kosten daarvan niet vergoed vanuit de WA- autoverzekering. Een WA- verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s, die ouder zijn dan 9 jaar.

Wat vergoedt de WA- verzekering niet?

Je bent niet in alle gevallen verzekerd door de WA- verzekering. In deze gevallen ben je niet gedekt door de WA- verzekering:

  •  Diefstal, brand en ruitschade
  •  Schade aan eigen auto
  • Aanrijding met dieren die loslopen

Wat dekt een WA- verzekering?

Een WA- autoverzekering is een verplichte autoverzekering. Met deze verzekering kun je jezelf indekken tegen schade die je aanricht aan anderen en hun bezittingen. Het afsluiten van deze verzekering is niet alleen verplicht, maar ook verstandig. Deze dekking is tevens de goedkoopste dekking van de autoverzekering.

Wat kost een autoverzekering?
Wat de kosten van een WA- autoverzekeringen zijn voor je, is verschillend per persoon. De kosten van een WA- autoverzekering worden met name beïnvloed door de factoren:

  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Waarde auto
  • schadevrije jaren

Is een WA- verzekering verplicht?

Als autobezitter in Nederland, ben je verplicht om je auto te verzekeren met minimaal een WA- dekking. Doe je dit niet? Dan riskeer je een flinke boete. Het is dus essentieel dat je je auto goed verzekert, voordat je ermee de weg op gaat. Als je op zoek bent naar een WA- autoverzekering, dan kun je gerust vergelijkingssites van verzekeraars bekijken. Op deze manier kun je verschillende verzekeringen voor auto’s bekijken en vergelijken. Zie je eentje die goed aansluit bij je wensen en behoeften? Dan kun je de verzekering afsluiten.

Gerelateerd

Populair