Kamperen in Spanje

Kamperen in Spanje is een uitstekende manier om de schoonheid van het land te ontdekken. Er zijn veel verschillende manieren om te kamperen in Spanje, afhankelijk van je budget. Of je nu een camper, vouwwagen of lichtgewicht tent gebruikt, er zijn opties voor iedereen.

Campers

Als je met een camper naar Spanje gaat, heb je alle gemakken van thuis bij je. Je kunt alle benodigdheden meenemen die je nodig hebt, zoals kookgerei en beddengoed. Een camper huren is vaak de meest dure optie voor kamperen in Spanje, maar je hebt wel het comfort van een thuis ver weg van huis.

Met de vouwwagen op vakantie

Een andere optie is het gebruik van een vouwwagen. Dit is een goede optie als je graag wat ruimte wilt en niet zo veel geld wilt uitgeven aan het huren van een camper. Je kunt de vouwwagen gemakkelijk meenemen op je auto en zo veel plekken bezoeken. Het is ook een goede optie als je met meerdere mensen bent, omdat er meer ruimte is voor iedereen.

Lichtgewicht tenten

Een laatste optie voor kamperen in Spanje is een lichtgewicht tent. Dit is de goedkoopste optie, maar ook de minst comfortabele. Je moet alles meenemen wat je nodig hebt, zoals matrassen, lakens en kookgerei. Maar aan de andere kant heb je wel de mogelijkheid om overal te stoppen waar je maar wilt en zo veel mogelijk plekken te bezoeken. Lichtgewicht tenten kun je bestellen op de website van kampeerwereld.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met kamperen in Spanje, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden bij je hebt die je nodig hebt voor jouw specifieke manier van kamperen. Als je met een camper gaat kamperen, moet je ervoor zorgen dat alle essentiële items aan boord zijn zoals beddengoed en kookgerei. Als je met een vouwwagen of tent gaat kamperen, moet je alle benodigdheden mee nemen die daarvoor nodig zijn, zoals matrassen, lakens en kookgerei. Ook moet je ervoor zorgen dat als je naar verschillende plekken reist dat je eerst toestemming vraagt aan de betreffende autoriteiten om op hun terrein te mogen kamperen.

Geweldige plekjes om te bezoeken

Er zijn veel geweldige plekjes om te bezoeken tijdens het kamperen in Spanje. De Costa Brava is een populaire bestemming in het noordoostelijke deel van Spanje met prachtige stranden en gezellige dorpjes. De Costa del Sol aan de Zuid-Spaanse Middellandse Zee-kust is perfect voor strandliefhebbers die willen genieten van het warme Spaanse weer. Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan is Asturias in Noord-Spanje echt iets voor jou; hier vind je prachtige landschappen en authentieke Spaanse dorpjes waarvan sommige alleen bereikbaar zijn via smalle bergweggetjes. Ten slotte is Valencia een geweldige bestemming voor cultuurliefhebbers; hier vind je prachtige architectuur en lekker eten om van te genieten! 

Conclusie

Kamperen in Spanje kan op verschillende manieren worden gedaan afhankelijk van wat voor budget je tot beschikking hebt. Je kunt met een camper gaan als je meer luxe wilt en wat extra ruimte, of met een vouwwagen of lichtgewicht tent als je liever wat meer geld wilt besparen. Vergeet niet dat als je naar verschillende plekken reist dat je toestemming moet vragen aan de autoriteiten daarvoor om op hun terrein te mogen kamperen. Er zijn veel geweldige plekken om te bezoeken tijdens het kamperen in Spanje; van de Costa Brava tot Asturias en Valencia – er is voor ieder wat wils!

Gerelateerd

Populair