Makkelijke manieren om jouw interieur op te leuken

Ook toe aan een ander interieur? Wil je graag het een en ander veranderen maar wil je niet te veel geld uit geven? Ben jij ook op zoek naar manieren om jouw woning een upgrade te geven? Met deze simpele tips zorg jij in een handomdraai voor een totaal andere look zonder daar te veel voor uit te hoeven geven!

Nieuw kleurtje

Een kleur verandert een interieur helemaal. Of het nu een opvallende kleur is of juist niet, het aanpassen van de kleur op de muren zorgt gelijk voor een andere sfeer. Binnen het kleurenassortiment is er genoeg mogelijk. Er zijn zowel warme als koele kleuren en ook uit verschillende ondertonen kun je kiezen. Wanneer je gek bent op felle kleuren neem je wat meer risico. Maar dit betekent niet dat dit fout hoeft uit te pakken. Juist met een aanwezige kleur kun jij jouw interieur heel stijlvol afmaken. Wel heeft een lichtere kleur een positiever effect op een kleine ruimte. Door donkere kleuren op de muren oogt de woning namelijk kleiner. Wanneer je twijfelt over een kleur is het aan te raden om advies te vragen bij een expert. Hij of zij kan jou een beter beeld geven van het effect van de kleur op de ruimte en de meubels.

Maak het persoonlijker

Het persoonlijker maken van een inrichting is super eenvoudig maar maakt de uitstraling extra speciaal. Heb je nog toffe souvenirs liggen van verre reizen? Of liggen er nog mooie foto’s en fotolijstjes ergens op zolder? Of heb je nog ergens een kunstwerk liggen dat een mooi plekje verdient aan de muur? Ook kun je ervoor kiezen om wat zelf te maken. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Denk aan een eenvoudige boekenplank, een zelfgenaaide kussenhoes of een gebreid kleed.

Upgrade van de ramen

De ramen zorgen ervoor dat jouw woonruimte is voorzien van daglicht. Wanneer je weinig ramen hebt, zul je direct een donker en kil gevoel krijgen in huis. Daarom is het super belangrijk dat je deze ramen ook een beetje een podium geeft. Er zijn genoeg manieren om jouw ramen extra speciaal te maken. Je kunt kiezen voor leuke decoratie in de vensterbanken: bijvoorbeeld planten, fotolijstjes of beeldjes. Ook een hangplant naast of boven het raam is een decoratieve optie. Maar daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de ramen af te kleden en het licht en inkijk enigszins te reguleren. Een gangbare optie is natuurlijk het kiezen voor gordijnen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën of raamfolie. Deze laatste keuze is perfect voor het verminderen van inkijk maar zorgt er wel voor dat er genoeg daglicht binnen komt!

Tweedehands vondsten

Tot slot: struin marktplaats en kringloopwinkels af. Hier vind je de meest unieke en prachtige objecten. Deze spullen zijn vaak niet meer te koop in woonwinkels en hebben er al een ‘leven’ op zitten. Wanneer een object wat krassen, deuken of beschadigingen heeft kun je dit vaak eenvoudig oplossen met wat lak, verf of door juist deze imperfecties te omarmen. Tweedehands items maken jouw interieur speciaal omdat deze spullen vaak super uniek zijn; een goede reden dus om langs jouw plaatselijke kringloopwinkel te gaan!

Gerelateerd

Populair