3 tips bij het kiezen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto uitzoeken is niet niets. De keuze uit modellen is enorm en ook op het gebied van financiering is er van alles mogelijk. Stap daarom niet de eerste de beste showroom binnen, maar bedenk eerst aan welke eisen een nieuwe auto moet voldoen. Zo kun je de beste keuze maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we drie handige tips op een rijtje gezet.

1. Kies een auto die bij jou past

Of je nou op zoek bent naar een Een Nissan of een Renault, een automaat of een handgeschakelde auto, een auto met een hoge instap of een lage ligging op de weg: wie naar een nieuwe auto zoekt, moet veel keuzes maken. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is het handig om je wensen eerst op papier te zetten. Dit maakt het eenvoudiger om te zien welke auto aan jouw wensen voldoet. Bedenk ook alvast of je een nieuwe auto wilt kopen of een private lease auto prefereert.

2. Voordelig financieren

Is er een bepaalde auto uit de bus gekomen? Dan is het nadenken over de financiering vaak de volgende stap. Veel Nederlanders hebben niet genoeg geld op hun spaarrekening staan om een auto in één keer te betalen. Gelukkig bestaan er diverse manieren om een auto te financieren. Kopen op afbetaling behoort tot de mogelijkheden, net als het afsluiten van een lening. Of dit voordelig uitpakt, hangt vaak af van je persoonlijke situatie.

Voor veel mensen is leasen onderaan de streep de voordeligste optie als ze hun spaargeld niet willen aanbreken. Wil je graag duurzaam gaan rijden? Een elektrische auto leasen kan vandaag de dag ook. Leasemaatschappijen kopen elektrische auto’s op grote schaal in, waardoor ze de auto’s tegen een schappelijke prijs aan particulieren kunnen verleasen. Ook hebben steeds meer maatschappijen hybride auto’s in hun aanbod. Hybride auto’s kunnen zowel op hun elektro- als verbrandingsmotor rijden.

3. Win advies in

Niet alle autodealers zijn even kundig of hebben het beste met je voor. Win daarom advies in bij verschillende verkopers. Gaat je voorkeur uit naar leasen? Neem dan de voorwaarden van verschillende maatschappijen onder de loep. Regels omtrent: verzekeringen, vervangend vervoer en het opzeggen van een leasecontract kunnen per maatschappij verschillen.

Ook reviews van sites als: Klantenvertellen, kunnen inzicht geven in hoe een leasemaatschappij met haar klanten omgaat. De meeste mensen kennen een nog grotere waarde toe aan meningen van personen die ze echt kennen. Vraag eens aan vrienden of collega’s waar ze hun auto gekocht of geleased hebben en hoe dat hun bevallen is.

 

 

 

Gerelateerd

Populair