Nachtrust in de winter: zo slaap jij goed!

De winter maakt zijn opwacht en je weet wat dit betekent: koude temperaturen, donkere dagen en mogelijk dikke pakken sneeuw. Voor veel mensen is de winter ook de tijd dat er meer wordt geslapen: het is eerder donker, dus is er ook eerder tijd om je bed in te duiken. Toch merken we dat veel mensen ook moeite hebben met goed slapen in koude temperaturen. In deze blog geven we je hier drie tips voor!

1. Maak het niet te vroeg

Veel mensen denken dat vroeg in bed automatisch een betere nachtrust betekent, maar vaak is dit juist niet waar. Het is heus niet verkeerd om af en toe wat vroeger dan normaal je bed in te duiken, vooral als je moe bent, maar het duurt best even voordat je natuurlijke ritme hier rekening mee begint te houden. Als jij buiten de winter altijd pas rond half twaalf je bed in duikt, zul je ’s winters niet direct om half elf in slaap vallen. Dit wakker liggen kan frustrerend zijn en daardoor vermoeiend. We raden daarom aan om af en toe lekker een film op te zetten en gewoon rond je normale tijd naar bed te gaan, omdat dit voor je ritme een stuk beter is.

2. Rust je bed goed uit

Merk jij dat je al langdurig slechter slaapt, ook in de andere seizoenen? Dan kan je bed het probleem zijn. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om een goed bed te hebben. Zo kan het juiste matras je slaapproblemen direct oplossen, maar is het ook belangrijk om te zorgen voor kussens die passen bij jouw wens en goed warme dekens. Wanneer jij het ’s nachts koud hebt, zal het extra lastig zijn om slaap te vatten. Neem eens een kijkje op www.matrasconcurrent.nl en zoek alles naar jouw wens uit!

3. Richt je kamer rustig in

Een probleem wat veel mensen hebben, zonder dat ze het zelf door hebben, is dat ze hun kamer niet hebben ingericht om goed uit te kunnen rusten. Zodra je de kamer binnenloopt raak je direct overprikkeld, waardoor het niet gek is dat je hier ook ’s nachts niet tot rust komt. Zelfs al is de kamer volledig verduisterd, het is niet rustig in je hoofd. Wil jij je kamer rustiger maken, dan werk je met rustgevende kleuren en zorg je voor niet te veel afleiding. Ook zorg je ervoor dat je kamer goed is opgeruimd.

Welterusten!

Nu jij weet hoe je de winternachten doorkomt, is er niets over dan je welterusten te wensen. Dus, slaap lekker!

Gerelateerd

Populair