Manieren om vogels uit de tuin te houden

Vogels kunnen fijne, gezellige en leuke beesten zijn voor een gezellige sfeer in de tuin. Helaas kunnen ze ook voor overlast zorgen. Zo kunnen ze bloemen en planten beschadigen of de tuin bevuilen. Ook kunnen ze ziektes overbrengen op andere dieren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om vogels uit de tuin te houden. Hieronder staan een paar opties op een rijtje.

Vogelverschrikkers

Een klassieke manier om vogels weg te houden is door een vogelverschrikker. Ze zijn er in allerlei soorten en maten kunnen gemaakt worden van verschillende materialen zoals stokken, doeken, oude kleding en stro. Het idee is dat dit de vogels afschrikt, waardoor ze uit de tuin wegblijven. Het kan helpen om de vogelverschrikker te verplaatsen in de tuin zodat het de vogels vanaf meerdere kanten afschrikt. Verder kan het slim zijn om de vogelverschrikker goed vast te maken, zodat het tegen meerdere weersomstandigheden kan.

Schrikdraad

Schrikdraad is een van de effectiefste manieren om vogels uit de tuin te houden. Echter kan het wel een storende factor zijn in je tuin. Het werkt goed bij grote open ruimtes zoals een moestuin. Door een schrikdraad te plaatsen worden vogels afgeschrikt en blijven ze weg. Het is van belang om het draad op een veilige manier te installeren en dat je rekening houdt met andere dieren of mensen. Zij moeten namelijk niet last krijgen van het draad en zeker niet in de verleiding komen om dichtbij te komen.

Geluiden

Tegenwoordig bestaan er verschillende tuinaccessoires die geluidjes maken die vogels uit de tuin houden. Het kan een effectief hulpmiddel zijn om de vogels uit de tuin te houden. Er zijn verschillende geluiden en tonen die vogels niet prettig vinden, zoals het geluid van roofvogels of het geluid van schoten. Er zijn speciale apparaten beschikbaar die dit geluid zo nabootsen dat alleen vogels er ‘last’ van hebben. Let goed op dat deze apparaten afgesteld staan op de juiste manier, zodat je geen overlast veroorzaakt bij buren.

Netten

Een ander effectief hulpmiddel die vogels uit je tuin houden zijn netten. Deze netten kan je spannen langs de belangrijke delen van je tuin zoals de moestuin. Ook kunnen de netten gebruikt worden bij fruitbomen en struiken. Er zijn verschillende soorten netten beschikbaar in meerdere maten bij bijvoorbeeld Nettenshop. Zo kan je er zelf voor kiezen of je een net over een gehele boom of struik plaatst, of maar één gedeelte beschermd tegen de dieren.

Gerelateerd

Populair