Het Starten van je eigen Onderneming: Waar Moet je op Letten?

De stap naar het starten van je eigen onderneming is een grote, maar tegelijkertijd een belangrijke. Er komt veel kijken bij het opstarten van een bedrijf. Van het schrijven van een businessplan tot het registreren van je eigen bedrijf. Deze taak kan soms beangstigend zijn. Om je op weg te helpen bij het beginnen van je eigen onderneming, staan hieronder een aantal punten waar je op moet letten.

Het Schrijven van een Businessplan

Het schrijven van een businessplan is een van de eerste stappen die je moet zetten als je je eigen bedrijf wilt starten. Een businessplan beschrijft je bedrijfsstrategie, doelstellingen, financiële middelen, marketingplan en strategie. Zorg ervoor dat je een goed begrip hebt van je bedrijf, zodat je een krachtig businessplan kunt schrijven.

Registratie van je Bedrijf

De volgende stap is het registreren van je bedrijf. Als je je bedrijf wilt oprichten, moet je een aantal stappen doorlopen. Dit betekent dat je je bedrijf moet registreren bij de Kamer van Koophandel. Als je je bedrijf hebt geregistreerd, kun je een ondernemingsnummer krijgen, wat je nodig hebt om aangifte te doen van je bedrijfswinst.

Vast en Mobiel Telefoonnummer

Een zakelijke uitstraling versterk je door bereikbaar te zijn op een vast 085 nummer. Zorg dus dat je naast een bedrijfsnaam ook direct een vast nummer op mobiel registreert! Dit creëert direct vertrouwen bij je beller en scheelt een hoop gedoe achteraf. Want met een eigen nummer voor je bedrijf, hoef je nooit meer je persoonlijke nummer te geven. Zo houd je zakelijk en privé gescheiden en maak je het eenvoudig voor de boekhouding – zakelijke telefoongesprekken zijn namelijk fiscaal aftrekbaar.

En wist je dat je tegenwoordig niet meer vast zit aan een vast toestel? Met een oplossing zoals Rinkel beheer je een telefooncentrale gewoon vanuit je broekzak. Alle voordelen van een vast telefoonnummer zonder het vaste toestel. Zakelijke oproepen worden doorgeschakeld naar je eigen mobiele telefoon(s).

Het Openen van een Bankrekening

Het openen van een bankrekening is een belangrijke stap als je je eigen bedrijf wilt starten. Je kunt een bedrijfsbankrekening openen bij een bank naar keuze. Dit biedt je de mogelijkheid om je bedrijfsgeld te beheren, facturen te betalen en inkomsten te ontvangen.

Het Verkrijgen van Verzekeringen

Het verkrijgen van verzekeringen is een andere belangrijke stap als je je eigen bedrijf wilt starten. Je moet je bedrijf verzekeren tegen verschillende risico's zoals brand, diefstal, medische kosten en persoonlijke aansprakelijkheid.

Het Registreren bij de Belastingdienst

Als laatste, is het belangrijk om je bedrijf te registreren bij de Belastingdienst. Dit is nodig om je bedrijfswinst te kunnen aangeven. Je moet ook een BTW-nummer aanvragen. Met een BTW-nummer kun je BTW-aangifte doen.

Conclusie

Als je je eigen bedrijf wilt starten, is het belangrijk om rekening te houden met de bovenstaande punten. Het is belangrijk om een businessplan te schrijven, je bedrijf te registreren, een bankrekening te openen, verzekeringen te verkrijgen en je bedrijf te registreren bij de Belastingdienst. Daarnaast is het ook belangrijk om een professioneel 085 nummer in te stellen en je privé- en zakelijke telefoonnummers te scheiden. Als je deze stappen volgt, heb je meer kans om je bedrijf succesvol te laten groeien.

Gerelateerd

Populair